Насловна Вијести Република Српска Кошарац: Створене претпоставке да изгласамо изградњу гасовода са Србијом

Кошарац: Створене претпоставке да изгласамо изградњу гасовода са Србијом

158
0
Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да су створене претпоставке да се на наредној сједници Савјета министара гласа за изградњу гасовода “Нова источна интерконекција”.

 

”Не постоји ниједан разлог да на првој наредној сједници Савјета министара не гласамо о жНовој источној интерконекцијиж! Створене су све претпоставке за то, чак је и формирана нова федерална Влада. То је била молба политичких структура из Федерације БиХ, што смо уважили и испоштовали”, навео је Кошарац на “Инстаграму”.

Он је нагласио да су Република Српска и њени представници на заједничком нивоу били максимално коректни и да са правом очекују исти однос.

“Ми смо за фер политику и једнак приступ, односно подршку стратешки важним развојним пројектима”, поручио је Кошарац.

Сједница Савјета министара која је била најављена за 27. април, а на којој је требало да се разговара о изградњи два гасовода – на Јужној и Новој источној интерконекцији, одгођена је.

На тој сједници Савјет министара требао је да разматра нацрте основа за вођење преговора ради закључивања споразума између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода “Јужна интерконекција БиХ и Хрватске”, као и између БиХ и Србије о изградњи гасовода “Нова источна интерконекција БиХ и Србије”.

Изградња гасовода “Нова источна интерконекција” је на правцу граница Србија-БиХ-Бијељина-Бањалука-Приједор-Нови Град.

Изградња гасовода “Јужна интерконекција БиХ и Република Хрватска” је на правцу Загвозд-Посушје-Нови Травник/Травник са дијелом који се одваја за Мостар.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Сеоским сокацима“, Хан Пијесак домаћинство Бобана Мајсторовића, РТВИС, 1.5.2023.(Видео)
Сљедећи текстВучић и Курти у Бриселу – на столу ЗСО и питање несталих