Насловна Најновије Кошаркашице Србије обезбиједиле квалификације за Олимпијске игре

Кошаркашице Србије обезбиједиле квалификације за Олимпијске игре

191
0

Кошаркашице Србије побједиле су данас селекцију Црне Горе резултатом 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) на Европском првенству у мечу одиграном у разигравању за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре у Паризу.

Овом побједом српске кошаркашице су остале у игри за пето мјесто на првенству, за које ће се борити са селекцијом Њемачке у недјељу.

Србију је до побједе предводила Ивон Андерсон са 23 поена, пет скокова и исто толико асистенција. У другој селекцији истакла се Наташа Мек са 20 поена и 13 скокова.

Србија је боље отворила меч и успјела да наметне свој темпо игре. Успјевале су кошаркашице Србије да одржавају предност, али она није расла изнад четири поена. Почетком друге дионице Црна Гора је повела послије серије 5-0. До краја првог полувремена Србија је водила и са 11 поена, али је на пауизу отишла са +7.

У другом полувремену предност Србије је углавном била двоцифрена, у посљедњу четвртину изабранице Марине Маљковић унијеле су десет поена предности. Опет је четвртину Црна Гора отворила са серијом 5-0 и показала да се не предаје. Није успјевала Србија да закључи утакмицу. Пола минута до краја утакмице Србија је водила само три поена, али су два погођена бацања Маше Јанковић, на седам секунди до краја меча ријешиле питање побједника.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПријаве за Сачијаду отворене још сутра
Сљедећи текстКајакаши Србије освојили још двије медаље