Насловна Најновије Краљевић: Ова година прекретница за развој општине Власеница

Краљевић: Ова година прекретница за развој општине Власеница

167
0

У Власеници је данас обиљежена крсна слава и Дан општине, а тим поводом одржана је свечана академија на којој су заслужним појединцима уручене награде.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је ова година прекретница за развој општине, јер се кренуло са правим инвестицијама.

Краљевић је рекао да ће општина идуће године имати више запослених и да ће захваљујући развоју туризма бити створени услови да се у Власеницу врате они који су из ње отишли.

„Важно је да имамо континуирану сарадњу са Владом Републике Српске, предсједником Српске Милорадом Додиком, премијером Радованом Вишковићем. Највише градимо захваљујући овим људима, али и мојим сарадницима“, навео је Краљевић.

Предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић рекао је да Власеница има једно од највећих градилишта у источном дијелу Републике Српске, а ријеч је о Ски центру „Игришта“, и да ће бити мотор развоја регије.

„Створићемо услове да се сви они који су отишли из ове локалне зајднице врате и раде у овом граду“, навео је Ђурић.

На свечаној академији Грб општине Власеница додијељен је директору Болнице Зворник Ивану Поповићу, директору Јавне установе за предшколско образовање и васпитање „Први кораци“ Марији Тодоровић и предсједнику словеначке општине Гросупље Петеру Верличу.

Плакете су додјељене предсједнику Одбора за помоћ Косову и Метохији Милораду Арлову, Матији Марковићу из Будве за успјешну реализацију пројекта „Љетњи камп Будва“ и директору Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ Владимиру Куваљи.

Поповић је рекао да је ово признање обавеза више зворничкој болници да пружи што бољу здравствену заштиту свим грађанима регије Бирач, а посебно братске општине Власеница.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, којем је општина додијелила плакету, рекао је да је Власеница међу 42 локалне заједнице које су учествовале у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

„Хвала Власеници јер смо направили мост овога дијела Републике Српске са нашим светим Косовом и Метохијом које није само парче земље, него више од тога – света земља“, истакао је Арлов.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Актуелно“, гост ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић (ВИДЕО)
Сљедећи текстНа Јахорини почела претпродаја ски карата са 10 одсто попуста