Насловна Најновије Краљевић: Српска је слободна, а слободом се не може трговати

Краљевић: Српска је слободна, а слободом се не може трговати

165
0
Обиљежавање Дана Републике Српске, тридест и друга годишњица, у Власеници је започела полагањем цвијећа на Борачком гробљу и на Тргу српских бораца.
 
Цвијеће су положили начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представници Општинске организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Борачке организације општине Власеница, Миле Симанић, Нада Нинић и Зорица Радић.
Slika može predstavljati 11 osoba
 
„Част ми је и задовољство бити овдје на Тргу српских бораца, данас 09. јанура, на Дан Републике Српске. Овој споменик на Тргу подигнут је у знак сјећања на погинуле у више ратова на овим просторима. Данас, након 32 године од настанка Републике Српске, циљ нам је да се осврнемо на прошлост, да се сјетимо свих који су дали своје животе за нашу слободу. Мој позив је свима да се прихвати та чињеница да је Српска реална, да постоји, а њен гарант су дати животи бораца, као и преживјели и њено руководство, јер само у њој смо слободни. Слободом се не може трговати. Захваљујем се свим предсједницима Републике, од њеног настанка до данас. Ми живимо на својој земљи и нећемо прихватити условљавања. Јединство је нешто што нам је неопходно. У политици су могућа опречна мишљења и ставови, али када је у питању национално биће, ту морамо бити једно“, изјавио је начелник Краљевић.
 
Вечерас, од 18:00 часова, на Тргу српских бораца, одржан је културно-забавни програм за суграђане, уз дјечју представу позоришта“Маслачак“ и подјелу бесплатних пакетића за најмлађе, старости до 12 година, као и уз ватромет и кувано вино у част Дана Републике.
 
 
 
ИЗВОРинфо портал општине власеница
Претходни текст“Граница постоји“, Душан Павловић: Суд БиХ је мали Хашки трибунал, РТВИС, 9.1.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 9.1.2024. (ВИДЕО)