Насловна Најновије Кремљ: Традиционално пристрасан став против Срба на Косову

Кремљ: Традиционално пристрасан став против Срба на Косову

94
0

Кремљ пажљиво прати напету и потенцијално опасну ситуацију на Косову и Метохији и свједочи традиционално пристрасном ставу против Срба, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ситуација је екстремно тешка. На Косову видимо традиционално прилично пристрасан став против Срба. То је тако традиционално неуравнотежена линија. Ситуација тамо је, заиста, веома напета и потенцијално опасна. Пажљиво пратимо“, нагласио је Песков коментаришући јучерашње догађаје у Бањској.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да су тројица Срба са Косова и Метохије страдала у селу Бањска, од којих двојица од снајперске ватре са велике удаљености, а постоји бојазан да је убијен још један.

„Ноћас у 2.46 часова група Срба са Косова поставила је два камиона као барикаде у Бањској на северу Косова, затим је дошла косовска полиција која је покушала да их уклони. Након тога дошло до сукоба са Србима у којем је убијен полицајац Африм Буњаку и рањено још једно лице“, рекао је Вучић.

Он је навео да се у Бањској догодило то да су се Срби са Косова и Метохији побунили, не желећи више да трпе терор премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.

ИЗВОРСрна, фото Би Би Си Њуз на српском
Претходни текстУ Београду отворен Међународни сајам наоружања “Партнер 2023“
Сљедећи текстДодик: Референдум ће бити уписан златним словима у историји Српске