Насловна Најновије Кустурица отворио „Кустендорф класик“: Овдје је руска култура нашла уточиште

Кустурица отворио „Кустендорф класик“: Овдје је руска култура нашла уточиште

1215
0
Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, отворен је синоћ у Дрвенграду на Мокрој Гори, гдје ће до суботе, 27. јануара, у такмичарском програму бити приказано 17 краткометражних филмова, стваралаца из 16 земаља.
 
Фестивал је отворио његов оснивач Емир Кустурица, који је поручио да су градови и фестивали уточишта великих културних традиција.
 
“Културна традиција Русије, која је прије пар година доживјела отказ у Западној Европи, у исто вријеме је у овом оквиру и овом древном граду, који је у ствари направљен прије само 20 година, добила уточиште и прије него је некоме пало на ум да јој да отказ – нагласио је Кустурица на отварању фестивала.
 
У Ретроспективи великана, данас ће бити приказана епска прича о људским животима и припадајућим недаћама, у грузијском селу на размеђу вијекова, „Дрво живота“, режисера Тенгиза Абуладзеа.
 
У Новим великанима биће приказан филм „Моја швајцарска војска“ режисера Луке Попадића. У области Савремене тенденције, приказаће се филм „Комаданте“ режисера Едоарда де Ангелиса.
 
У Такмичарском програму данас ће бити приказани филмови „Обећавам ти рај“, „Хикури“, „На путу свиле“, „Силуета“, „Печена патка“ и „Љубичаста земља“.
ИЗВОРРТРС, фото Спутник
Претходни текст“Иљушин“ оборен ракетама испаљеним из Харкова
Сљедећи текстУ петак 26. јануара 9. ванредна сједница Скупштине општине Соколац