Насловна Најновије Лајчак: Није право вријеме за отварање моста преко Ибра

Лајчак: Није право вријеме за отварање моста преко Ибра

155
0

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, рекао је да није право вријеме да се главни мост у Kосовској Митровици преко ријеке Ибар, пусти у саобраћај.

Поводом захтјева Скупштине општине Сјеверна Митровица, који је иницирао Покрет „Самоопредјељење“, да се поново у саобраћај пусти мост који спаја сјеверни дио Митровице са јужним, Лајчак је упозорио да би то могло да изазове још једну кризу.

Он је навео да атмосфера „очигледно није добра за то“ и да се „црвене линије морају поштовати“.

Лајчак је са „Делфи форума“ у Грчкој, поручио и да је договор из Охрида права платформа и „двострука побједа“ јер, како је рекао, има много користи за обје стране.

Одборници Скупштине општине сјеверног дијела Kосовске Митровице, донијели су одлуку да се пошаље „захтјев о омогућавању слободе кретања за аутомобиле на главном мосту на Ибру“.

Иницијатива да се отвори митровачки главни мост захтјев је одборнице из партије Покрета „Самоопредјељење“ Аиде Ферати, која је истакла да захтјев треба прослиједити Kосовској полицији, Kфору, Еулексу и осталим међународним организацијама и надлежним органима.

Између јужног и сјеверног дијела Kосовске Митровице, постоји неколико мостова који су функционални и саобраћај се преко њих одвија потпуно нормално.

ИЗВОРсрна, фото Raport.ba
Претходни текстУсвојен 29. извјештај Савјету безбједности УН
Сљедећи текстСкоро 60% регистрованих возила у Српској старије од 15 година