Насловна Најновије Лукић: СИПА контактирала Службени гласник; Упознаћу их о њемачком држављанину који крши...

Лукић: СИПА контактирала Службени гласник; Упознаћу их о њемачком држављанину који крши законе (ВИДЕО)

271
0

СИПА је контактирала Службени гласник, али ћу их упознати о њемачком држављанину који крши законе у БиХ, рекао је вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Навео је да је сваки грађанин дужан да пријави кршење закона.

– Тај њемачки држављанин се лажно представља као високи представник. Такође их треба обавијестити да има тужилац који поступа по одлукама нелегалног Кристијана Шмита и такође тај тужилац крши законе. Очекујем да ће формирати предмет по мојој пријави – рекао је Лукић.

У медијима ФБиХ био је припремљен наслов да је СИПА упала у Службени гласник, рекао је Лукић.

– На њихову жалост то није тако, нити може да буде тако. Они нас јесу контактирали, али веома љубазно, тражећи неке одлуке, и све је прошло веома коректно, за разлику од онога како је било планирано у ФБиХ – поручио је Лукић.

Поручио је да је обавеза свих у Службеном гласнику Републике Српске да спроводе законе институција.

– И данас и сутра, и за десет година осјећаћу се задовољно. И људски и патриотски на високом нивоу, Службени гласник је једна коцкица у мозаику политичке побједе Српске којих ће у будућности бити све више – каже Лукић.

Рекао је да се створио одређен притисак на Републику Српску.

– Зато смо то и урадили у недјељу ујутру. На посао сам дошао у 8.00 часова, у 8.01 већ је био потпис. Потписом је дата сагласност да у Службеном гласнику буде објављен Закон о непримјењивању одлуке Високог представника о непримјењивању одлука Уставног суда не на територији Српске. Ми радимо само свој посао, то је наша законска обавеза. На истој линији фронта сам са предсједником Републике Српске, свим институцијама, и задовољан сам што је тако – закључио је Лукић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСунчано и врло топло
Сљедећи текст„Пулс града“, 10.07.2023. године (Видео)