Насловна Најновије Матеј Милетић – најмлађа беба у Власеници

Матеј Милетић – најмлађа беба у Власеници

156
0

Најмлађи учесник „Конференција беба“ у Власеници био је Матеј Милетић, који је рођен 18. јуна ове године.

Најстарија беба је Дуња Дракулић, рођена 11. јуна 2021. године, за бебу са највише браће и сестара проглашена је Ања Зекић. Ове бебе изабране су и за Предсједништво беба.

Најбржа беба у пузању, била је десетомјесечна Настја Сусловски.

Након отварања пете по реду „Конференције беба“ у овој локалној заједници начелник општине Мирослав Краљевић, рекао је новинарима, да је част промовисати породицу као нешто што је најважније у друштву.

Он је рекао да локална заједнница даје свој максимум на повећању наталитета и подршци породици.

Краљевић је подсјетио да је ова локална заједница, од када је он начелник, међу првима увела финансијску стимулацију, што је имало сјајног ефекта, јер је циљ да буде што више дјеце и да се остаје на овим просторима.

„Република Српска је направила доста корака док је предсједник била Жељка Цвијановић. Као друштво можемо дати максимум уз помоћ институција, уз помоћ Владе Републике Српске, да дјелујемо заједничким снагама јер вјерујемо у Републику Српску“, навео је Краљевић.

Вршилац дужности директора Културног центра Власеница Бојана Бошковић, изјавила је новинарима да је циљ манифестације да се укаже на породичне вриједности и значај повећања наталитета на подручју општине.

„Трудимо се да подигнемо манифестацију на већи ниво и да сваком дјетету обезбиједимо поклоне уз подршку општине и локалних спонзора. Задовољни смо што је данас упркос топлом времену учествовало више од 200 дјеце и родитеља“ изјавила је Бошковићева.

На манифестацији сунаступили и познати композитор и извођач музике Леонтина Вукомановић и полазници музичке школе “Рок солид Бирач“. Вукомановићева је новинарима рекла је је данашњи концерт посветила породици, да ово није први пут да учествује на оваквој манифестацији у Републици Српској, те да су јој најдражи тренуци када види маме, тате, баке и деке са својим бебама.

Радмила Зекић мајка је двомјесечне Ање, која је изабрана за бебу са највише браће и сестара.

„Пресрећна сам са мојих петоро малишана, три дјечака и двије дјевојчице, а порука младим родитељима је да се усуде и да имају што више дјеце“, изјавила је новинарима Зекићева.

Бобан Милетић отац најмлађе бебе Матеја, изјавио је новинарима, да има још једног дјечака од годину и десет мјесеци и да би волио да се у Власеници чешће одржавају овакве манифестације, гдје се друже дјеца и родитељи и склапају пријатељства.

Милица Сусловски мајка је десетомјесечне Настје, која је побиједила у пузању.

„Имам још једну кћерку од двије године, пресрећне смо што је наша бебица прва у пузању и било би дивно да се овакве манифестације одржавају чешће“, изјавила је новинарима Сусловски.

Организатор „Конференције беба“ су општина Власеницаи Центар за културу и спорт у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВласеница, Храм Светих апостола Петра и Павла прославио Крсну славу – Петровдан (ВИДЕО)
Сљедећи текстКатић: “Треба само бити човјек“- писмо представници главног града