Насловна Најновије Мађарска изненадила Србију

Мађарска изненадила Србију

232
0

Фудбалери Србије доживјели су први пораз у квалификацијама за Европско првенство, пошто је Мађарска била боља 2:1 (2:1) на стадиону „Рајко Митић“ у утакмици групе Г.

Репрезентација Мађарске се враћа у Будимпешту са сва три бода и као првопласирани тим групе Г.

Србија је врло рано повела, већ у 10. минуту, кад је мало фалило да траљав шут Душана Влаховића упропасти одличан контранапад започет пасом у простора Милинковић-Савића за Тадића на десном крилу. Додавање капитена Србије тачно на ногу Влаховић не прави у гол, иако је пред собом имао празну мрежу, већ она долази до Атиле Салаја, који тресе мрежу свог тима.

Мађари су до пресудног преокрета дошли головима Варге у 34. и Вилија Орбана у 36. минуту. Оба пута је одбрана Србије дијеловала без реакције, препустивши неометане шутеве ривала.

Изједначујући гол Мађара дошао је послије дуплог паса Ланга и Салаја на десној страни казненог простора. Салај улази пред гол, јако шутира, а Вања Милинковић-Савић брани. На одбијену лопту не реагују три дефанзивца Србије, она се одбија назад до Салаја, који асистира Варги.

Нови пропуст одбране Србије пар минута касније. Центаршут са лијеве стране по земљи прошао је неометано кроз цијели шеснаестерац, Вили Орбан се прикрао и само поставио ногу.

Пиксијеви изабраници су одлично отворили друго полувреме, низали шансе, нарочито Влаховић. Голман Мађара Дибуш је блистао са пар одбрана.

Србија са седам бодова у недељу игра други меч у овом квалификационом прозору. Ривал је аутсајдер Литванија, која је успјела да ремизира са Црном Гором 2:2.

ИЗВОРртс
Претходни текстУ понедјељак сједница Скупштине града
Сљедећи текстСкупови подршке институцијама Српске – „Граница постоји“ у Власеници и Оштрој Луци