Насловна Најновије Метеоролози упозоравају – у вечерњим часовима и током ноћи могуће локалне непогоде

Метеоролози упозоравају – у вечерњим часовима и током ноћи могуће локалне непогоде

298
0
Олујно невријеме синоћ је захватило сјеверозападни дио Републике Српске. На подручју Бањалуке јак вјетар обарао је стабла. Из Републичког хидрометеоролошког завода и за данас упозорење – у послијеподневним часовима и увече могуће локалне непогоде.
 
Јак вјетар протекле ноћи у највећем граду Српске проузроковао је материјалну штету. Оштећена су бројна стабла.

Грађани кажу да не памте овакву олују која је за само неколико минута успјела да начини већу материјалну штету.

Иако је из Градске управе саопштено да су надлежне службе успјеле да уклоне оштећена стабла,ми смо на терену другачију слику затекли.

Питали смо и градског менаџера зашто још у Бањалуци нису уклоњена сва стабла. Тврди да надлежне службе нису стигле до свих мјеста које је невријеме захватило.

– Службе су спремне и пратимо временску прогнозу тако да ћемо сутра у што краћем року реаговати и ријешити то – рекао је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Ново упозорење на локалне непогоде стиже из Републичког хидрометеролошког завода. Након сунчаног и веома топлог дана у вечерњим часовима поново локалне непогоде на сјеверозападу Српске.

– Увече и током ноћи јаче наоблачење са сјеверозапада, које ће донијети кишу и повремене пљускове са грмљавином, а у широј регији града су могуће и локалне непогоде – истакла је метеоролог у РХМЗ Милица Ђорђевић.

Из Одсјека за послове цивилне заштите позивају становништво, да благовремено предузму све мјере на заштити становништва и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстЧедомир Кесић побједник „Ликовног сабора“ у организацији УЉУП-а (ВИДЕО)
Сљедећи текстГдје становници Источног Сарајева проводе годишње одморе? (ВИДЕО)