Насловна Најновије Међународни омладински музички фестивал ускоро у Источној Илиџи

Међународни омладински музички фестивал ускоро у Источној Илиџи

214
0

Центар за културу и информисање Источна Илиџа покреће међународни Омладински музички фестивал у Источној Илиџи, који ће употпунити културни и забавни садржај за младе. Планирано је да фестивал окупи младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од 6. разреда основних до 4. разреда средњих школа из Босне и Херцеговине и Србије у школској 2022/23. години.

Такмичари ће имати сву потребну стручну подршку од стране Центра за културу и информисање, професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат. За најбоље су предвиђене вриједне награде, а  циљ је да фестивал прерасте у традиционални и да општина буде препознатљива по њему, с обзиром да у Сарајевско-романијској регији не постоји сличан догађај који се организује.

Резултати овог пројекта се неће огледати само у организацији фестивала, већ ће то бити широки дијапазон који укључује дуготрајно  промовисање младих извођача кроз једну врсту такмичења прије фестивала. Фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврстан процес професионалног усавршавања и педагошког рада. Уз продукцијску помоћ  Центра за културу и информисање кренуће се у процес одабира такмичара за фестивал, који је осмишљен тако да продукција Центра професионално снима такмичаре и њихове наступе и да се креира медијски садржај који би у сарадњи са телевизијским кућама емитовали као музичко такмичење што ће бити први и једини овакав медијски садржај у Источном Сарајеву. Kултурно-умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстВишеград је град спорта
Сљедећи текстОбиљежена 31 година од страдња 45 српских бораца у Жепи (ВИДЕО)