Насловна Најновије Митрополит Хризостом данас служи у Старој цркви у Сарајеву

Митрополит Хризостом данас служи у Старој цркви у Сарајеву

153
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, служиће данас, на Велики петак, Царске часове у Старој цркви у Сарајеву, најављено је из Митрополије дабробосанске.

Служба ће почети у 9.00 часова.

У 17.00 часова у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву најављено је вечерње богослужење са изношењем плаштанице, а статије у 19.00 часова.

Митрополит Хризостом ће на Васкрс у недјељу, 16. априла, служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Српска православна црква /СПЦ/ прославиће у недјељу, 16. априла, највећи хришћански празник – Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Исус Христос је својим васкрсењем из мртвих побиједио смрт и свим људима од Адама и Еве до посљедњег човјека на Земљи даровао вјечни живот.

Страдањем на крсту, када безгрешни Христос прима на себе гријехе цијелог људског рода, а потом и васкрсењем, када побјеђује смрт која је посљедица гријеха, уз истовремено обећање васкрсења свим људима, он доказује и показује да је Месија и Помазаник – спасилац свих људи.

Хришћанско вјеровање без Васкрса не би имало никаквог смисла. Васкрс је празник побједе живота над смрћу, добра над злом.

ИЗВОРсрна, фото Nova
Претходни текстДанас је Велики петак
Сљедећи текстСрпска богатија за 27 беба