Насловна Најновије Митрополит Хризостом на Васкрс служи у Саборном храму у Сарајеву

Митрополит Хризостом на Васкрс служи у Саборном храму у Сарајеву

151
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће на Васкрс Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Света архијерејска литургија почеће у 9.00 часова, док ће Пасхално вечерње бити служено у 17.00 часова, најављено је из Митрополије дабробосанске.

Српска православна црква /СПЦ/ прославиће сутра највећи хришћански празник – Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Исус Христос је својим васкрсењем из мртвих побиједио смрт и свим људима од Адама и Еве до посљедњег човјека на Земљи даровао вјечни живот.

Страдањем на крсту, када безгрешни Христос прима на себе гријехе цијелог људског рода, а потом и васкрсењем, када побјеђује смрт која је посљедица гријеха, уз истовремено обећање васкрсења свим људима, он доказује и показује да је Месија и Помазаник – спасилац свих људи.

Хришћанско вјеровање без Васкрса не би имало никаквог смисла. Васкрс је празник побједе живота над смрћу, добра над злом. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПетровић: За спорт и хуманитарне организације 7,5 милиона КМ
Сљедећи текстСутра Васкрс