Насловна Најновије Митрополит Хризостом служи литургију поводом славе храма и општине Вишеград – Мале...

Митрополит Хризостом служи литургију поводом славе храма и општине Вишеград – Мале Госпојине.

147
0

У Храму Рођења Пресвете Богородице у вишеградском насељу Мегдан почела је Света архијерејска литургија коју служи Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, поводом крсне славе храма и општине Вишеград – Мале Госпојине.

Богослужењу присуствују начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, представници братских градова и општина, јавног, културног и политичког живота општине и вјерници.

Након литургије, услиједиће литија улицама од храма до зграде Општинске управе у Андрићграду, гдје ће бити обављено ломљења славског колача.

На састанку представника општина Вишеград и Херцег Нови јутрос је истакнуто да ће ове двије локалне заједнице наставити да његују пријатељске односе, посебно у туристичкој и културној сфери.

Потпредсједник општине Херцег Нови Мирко Мустур рекао је да су у Вишеград дошли да заједно са пријатељима прославе крсну славу Малу Госпојину.

„На састанку у општини Вишеград разговарали смо о нобеловцу Иви Андрићу и манифестацијама које можемо организовати. Нас повезују братски односи, повезује нас Андрић и наставићемо да развијамо наше односе“, навео је Мустур.

Начелник општине Вишеград Ђуревић рекао је да је Херцег Нови братска општина са којом постоји потписан споразум о сарадњи на свим нивоима, а прије свега у области културе и туризма.

„То је једна од општина са којом гајимо изузетне односе. Кућа Иве Андрића има у Вишеграду и Херцег Новом и то нас спаја, а ми се надамо да ће наши пројекти оживјети и бити значајни за читаву регију“, истакао је Ђуревић.

Састанку који је одржан у згради општине Вишеград присуствовао је одборник Скупштине општине Дарко Андрић.

Поводом обиљежавања крсне славе општине и храма, вечерас ће у 20.00 часова на Тргу палих бораца бити одржан концерт Аце Лукаса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић до краја сезоне игра у Паризу, Торину и на завршном турниру Дејвис купа
Сљедећи текстУ Београду одржана премијера српског филма „Што се боре мисли моје“