Насловна Најновије Молитве као јединствен одговор свима који желе понижење Србије

Молитве као јединствен одговор свима који желе понижење Србије

143
0

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Ана Брнабић и министри у Влади Србије, упутили су честитке Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима који Васкрс славе по јулијанском календару.

Вучић у честитки истиче да се српски народ налази у сталној борби за опстанак, очување духа и снаге нације.

„Зато, Ваша светости, верујем да ће празничне молитве и литургије, допринети нашем јединственом одговору свима који желе понижење и нестанак Србије“, навео је Вучић.

Он је нагласио да очување мира и стабилности представља непоколебљиво сведочанство истине и љубави Божије, у времену изазова који се, као и пред цијелом свјетском заједницом, постављају и пред Србијом.

Вучић је пожелио патријарху, свештенству Српске православне цркве и вјерницима да Васкршње празнике проведу у миру, љубави и радости.

„Нека празник над празницима у коме славимо радост вечног живота буде непресушни извор снаге и оптимизма. Чувајући своју веру и традицију и снажећи врлине мира љубави и толеранције – заједничким трудом, стрпљењем и мудрошћу бранимо наше државне интересе и доприносимо развоју Србије“, истакао је Вучић.

Брнабићева је у честитки навела да разумијевање, солидарност и уважавање треба да остану основ и темељ друштва и државе Србије, која ће само заједничким напорима бити подједнако добро мјесто за живот свих њених грађана.

„Васкрс је празник вере, оптимизма, љубави и праштања и у том духу грађанима који славе овај највећи хришћански празник, желим да сачувају унутрашњи мир и негују толеранцију у нашем друштву богатом различитостима“, навела је Брнабићева.

Министар одбране Милош Вучевић, упутио је честитке поводом Васкрса патријарху српском Порфирију, епископу војном Арсенију и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вјероисповијести.

ИЗВОРсрна, фото Блиц.рс
Претходни текстРепублика Српска: Највећа просјечна плата у Станарима
Сљедећи текстСлужени Царски часи у Старој цркви на Башчаршији