Насловна Најновије Мотивисати младе на склапање брака и на рађање

Мотивисати младе на склапање брака и на рађање

198
0

У Вишеграду је данас, у организацији Удружења породица са четворо и више дјеце „Четири плус“ Републике Српске, одржана панел дискусија о породици и њеном опстанку током које су присутни упознати о приједлогу закона о мајци с циљем мотивисања младих на склапање брака и на рађање.

Предсједник овог удружења Миладин Готовац рекао је новинарима да је упознао присутне о приједлогу овог закона који ће бити упућен у процедуру, а којим ће бити обухваћена сва дјеца и све мајке.

„Та мјера односила би се на мотивисање младих на склапање брака, али и мајке да рађају како прво, тако четврто и свако наредно дијете“, навео је Готовац.

Он је захвалио представницима ресорног министарства, Јавног фонда за дјечију заштиту, те представницима општина Рудо и Вишеград који су присуствовали панел дискусији.

Потпредсједник републичког Удружења породица са четворо и више дјеце Оливера Недић истакла је да је панел дискусија почела у пет минута до подне што симболично указује на демографску ситуацију у Републици Српској. Она је навела да је потребно да 22 одсто репродуктивног становништва заврши репродукцију са једним дјететом, исто толико са двоје, а чак 56 одсто са троје дјеце.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да сви треба да учине све на стимулисању младих људи да оснивају породице.

„Крајње је вријеме да се освијестимо и не дозволимо да демографска слика буде још гора“, напоменуо је Ђуревић и најавио да ће општина Вишеград наставити са пронаталитетним мјерама.

Подршку панел дискусији пружили су општина Вишеград и локално Удружење „Четири и више“.

ИЗВОРSrna
Претходни текст„Мотористи“ са три гола савладали „Слободу“
Сљедећи текст“Љетни разговори”, 11. емисија сезона 2023 (ВИДЕО)