Насловна Најновије „Мотористи“ са три гола савладали „Слободу“

„Мотористи“ са три гола савладали „Слободу“

166
0

Фудбалери „Фамоса“ из Војковића су у 5. колу Прве лиге Републике Српске савладали „Слободу“ из Мркоњић Града 3:1, одигравши до сада најбољи нападачки меч ове сезоне.

Мало тога је дало прво полувријеме утакмице „Фамос“ – „Слобода“. У петој минути пријети Данел Блажић након што се убацио у напад, шутирао је вањским дијелом стопала, Вуковић уз мање поштекоће брани.

Стискао је „Фамос“ у првих 20-25 минута веома добро посљедњу линију Мркоњићана, нису им дали да изнесу лопту, али истовремено и они би застајали пред казненим простором и нису успијевали да угрозе гол Вуковића.

У другом дијелу првог полувремена гости стабилизују игру, напади „Фамоса“ јењавају, па и гости долазе до сјајне шансе. Након корнера, одбрана „Фамоса“ не тренутак отклања опасност, али Љубиша Никодиновић онда добија лопту на неких 11-12 метара искоса, шутира, а Рончевић изврсном парадом спријечава погодак.

На другој страни Вранешић је у продору, шаље нешто између шута и центаршута према голу противника, па нико и не успијева да затвори другу стативу. Имао је и Никола Даниловић слободан ударац на 24-5 метара од гола, млако шутира у Вуковићеву страну, па голман „Слободе“ лако брани.

И онда у 44. минути „Фамос“ долази до водства. Остао је Франко Абрего у нападу, спушта себи лопту, вјероватно и руком, али се судијска пиштаљка не оглашава, и онда погађа малу мрежу за водство „Моториста“. Узалуд су били велики протести гостију, Стефан Малетић показује на центар и са водством „Моториста“ се иде на полувријеме.

Успио је „Фамос“ у 60. минути да дуплира своју предност. Дарко Хркало је повукао контру са више од 30 метара и одлучио се да је сам и завршава, те прецизним ударцем са врха казненог простора погађа за 2:0.

Дао је гол нову енергију „Фамосу“, који након тога пријети шутем Блажића, иде лопта преко гола, а онда након прекида шутира главом Никола Даниловић са прве стативе, лопта пролази поред гола.

У 77. минути „Фамос“ долази и до трећег гола. Куљанин и Пирт су били у борби за лопту, један од дефанзиваца Слободе улијеће клизећи, али гура лопту тиме директно у простор Данелу Блажићу. Утрчао је десни бек „Моториста“ и кренуо сам према голу по страни и снажним шутем матирао Вуковића за 3:0.

Само двије минуте касније „Слобода“ успијева да смањи на 3:1, лопту у гол поред успаване одбране „Фамоса“ успијева да гурне резервиста Тимар Демар Луис.

До краја утакмице ипак нисмо видјели прилике, осим једног покушаја са 16-17 метара Алонза Пирта, лопта одскаче пред Вуковићем, али успијева голман „Слободе“ да парадом одбрани тај ударац. На крају „Фамос“ приводи крају утакмицу и слави другу побједу у сезони.

ИЗВОРSportDC/Katera
Претходни текстЕмисија “Источна трибина”, гост Сања Кусмук (ВИДЕО)
Сљедећи текстМотивисати младе на склапање брака и на рађање