Насловна Вијести Република Српска Мјестимична магла у котлинама и дуж ријечних токова

Мјестимична магла у котлинама и дуж ријечних токова

171
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по претежно сувим коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због радова на дионици од кружног тока код Гимназије у Бањалуци до Карановца, саобраћај ће се одвијати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, те возаче из АМС моле за стрпљење.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Коридору „Пет це“ Товира – Костајница, до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње на новоизграђеној траси.

Током тог периода на истој дионици биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће бити регулисана брзина кретања, ограничена на нивоу градилишне, односно брзине у току извођења радова, а након тога пројектована од 130 километара на час.

За вријеме трајања пробног периода корисници ове дионице ауто-пута неће плаћати путарину.

Због радова на фарбању тунела и инсталацији опреме измијењен је режим у одвијању саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута граница Републике Српске/ФБиХ /Лапишница/ – Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале – Подграб.

У току су радови на проширењу и реконструкцији водоводног система, због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац – граница Републике Српске /Богатић/.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због чега из АМС савјетују возаче да возе опрезније и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко пута, током експлоатације рудника Љубија.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, саобраћај ће се изводити уз измијењен режим вожње.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења одвија отежано, једном траком.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку број на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Тарчин – Коњиц због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста „Брадина“, у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима. Током дана на овој дионици саобраћај се одвија двосмјерно, без застоја.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија на дионици ауто-пута Зеница југ – Зеница сјевер, као и на магистралним путевима Бихаћ – Босански Петровац /Рипач – Дубовско/, Житомислићи – Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф – Травник /Комар/.

На граничним прелазима у БиХ за сада нема дужих задржавања.

До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас суво и свјежије
Сљедећи текстЗемљотрес јачине 5,8 степени погодио Крит