Насловна Вијести Сервисне информације Мјестимично влажни коловози, могућа поледица

Мјестимично влажни коловози, могућа поледица

115
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској, одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, гдје је потребан додатан опрез при вожњи, јер има поледице због ниске јутарње температуре, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС Републике Српске скрећу пажњу возачима на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима на којима су у току радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На граничним прелазима Градишка, Брод, Доња Градина, Изачић и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ.

На осталим граниучним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијати успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, привремено се обуставља саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

У ФБиХ магле има на ширем подручју Сарајева, Мостара, Бугојна, Кључа и Грачанице.

Радови су у току на путевима Чевљановићи – Нишићи и Кључ – Сански Мост.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација Глас Српске
Претходни текстПарастос Србима убијеним на Божић у Кравици 1993. године
Сљедећи текстУ Српској рођене још 34 бебе