Насловна Најновије Мјестимично влажни коловози, могућа поледица у вишим предјелима

Мјестимично влажни коловози, могућа поледица у вишим предјелима

159
0

Саобраћај се на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија по мјестимично влажним коловозима, а због ниске јутарње температуре могући су наиласци на поледицу у вишим предјелима и преко превоја.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Србац – Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, свакодневно ће долазити до обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице – Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко – Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Врба у тунелу Чемерно, као и у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље – Миљевина.

Измјене су и на путним правцима Приједор – Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У ФБиХ је санирано клизиште на Зеничкој заобилазници на ауто-путу и нормализован је саобраћај.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила могу саобраћати преко раскрснице у Топчић Пољу.

Спорије због радова током дана, саобраћај се одвија на магистралним путевима Јабланица – Мостар и Семизовац – Олово, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Kоњица, те на раскрсници Горња Kалесија – Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Поводом Ускрса по грегоријанском календару, вечерас од поноћи до сутра до 24.00 часа, забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРАМС РС, срна, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођено 20 беба
Сљедећи текстОко 200 планинара у походу на Велики Лупоглав на Романији