Насловна Најновије Награду „Милан Младеновић“ добила група Љубичице

Награду „Милан Младеновић“ добила група Љубичице

163
0

Група Љубичице са пјесмом „Док чекамо пад“ добитник је награде „Милан Младеновић“ за 2023. годину коју додјељује Задужбина Милана Младеновића за најбољу пјесму у региону.

Одлуку да група Љубичице понесе ово признање донио је регионални стручни жири – Ана Ђурић Констракта (Србија), Бранка Главоњић (Србија), Борис Леинер (Хрватска), Зоран Предин (Словенија) и Марко Шелић Марчело (Србија).

– Најпоноснији смо на ово што се сад десило. Ово је стварно прелијепо – рекао је Вук Стевановић, члан групе Љубичице. 

Задужбина је саопштила да је ово први пут да се награда додјељује ван Београда – у Макарској, родном граду Миланове мајке Данице.

– Осим што је Макарска родни град Миланове мајке Данице, и што му је дуго била љетњи дом, Милану Младеновићу била је и инспирација за многе пјесме, посебно за „Модро и зелено“, чији наслов савршено описује амбијент новог музичког фестивала који се одржава 21. и 22. септембра, а у оквиру којег је уприличена и свечаност поводом додјеле награде „Милан Младеновић“. Фестивал Модро и зелено је резултат сарадње Задужбине, Града Макарска, Туристичке заједнице Макарска и Малаколошког музеја – наведено је у саопштењу.

Како је појашњено, награда „Милан Младеновић“ је више од пуког признања.

– Она је симбол иновације, храбрости и умјетничког израза. Она одаје почаст онима који се усуде да кроче сопственим путем, одолијевајући притисцима конформизма. Кроз награду и Миланов дух наставља да живи, инспиришући нове генерације да буду одважне, аутентичне и страствене у својој умјетности – појашњено је из Задужбине.

Награда „Милан Младеновић“ има тенденцију да скреће пажњу на што више талената, па је из године у годину допуњавала наградни фонд, који осим новчане од 3.000 евра и статуете, подразумијева наступ на сљедећем Егзит фестивалу. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстПросјечна нето плата у августу 1.286 КМ
Сљедећи текстПетомјесечна лавица нестабилно, и даље се не зна одакле је дошла