Насловна Најновије Награђени ученици генерације и вуковци

Награђени ученици генерације и вуковци

171
0

Начелник општине Братунац Лазар Продановић организовао је пријем за ученике генерације и носиоце диплома „Вук Караџић“ из братуначких основних школа и Средњошколског центра.

Ученици су добили општинске захвалнице и новчане награде за које је из општинског буџета издвојено 3.400 КМ.

Захвалнице и по 150 КМ добили су ученици генерације Средњошколског центра Братунац Николина Мијатовић, те ученици генерације три братуначке основне школе – Лана Живановић, Тамара Станојевић и Милисав Ивановић.

Ученици који су носиоци дипломе „Вук Караџић“ за одличне резултате у школовању и добитници награда са регионалних, републичких и међународних такмичења награђени су захвалницама и новчаним износима по 100 КМ.

Продановић је честитао ученицима на постигнутим резултатима и зажелио им успјех у даљем школовању и такмичењима.

„Ви сте најбољи промотери наше општине и желимо да вас мотивишемо да наставите учење и такмичење истим интензитетом, као и до сада. Општина ће у наредном периоду издвајати већи износ средстава за ове награде, али и стипендирање студената те стварати услове да се они враћају у своје мјесто и добијају запослења“, поручио је Продановић.

Он је истакао да су успјеси ових ученика понос свих у Братунцу.

Шеф Одсјека за друштвене дјелатности ове општине Оља Чучић честитала је награђеним ученицима на постигнутим резултатима и захвалила за бројне радости које су приуштили становницима ове општине својим успјесима и побједама на разним конкурсима и такмичењима.

У име награђених ученика захвалила је Николина Мијатовић изразивши задовољство што општина цијени њихове резултате, што је, како је оцијенила, мотивација за даљи рад и учење.

Она ће школовање наставити на студију биомедицинског инжењерства у Новом Саду и жеља јој је, као и осталим свршеним средњошколцима, да заврши факултет и да се врате у ову средину да дају допринос њеном развоју. 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСнимљен делфин код Тивта (ВИДЕО)
Сљедећи текстПоетско вече Пере и Милоша Зупца на Хан Пијеску