Насловна Најновије Народна скупштина Републике Српске данас о измјенама и допунама кривичног законика

Народна скупштина Републике Српске данас о измјенама и допунама кривичног законика

157
0

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас на редовној сједници Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић, изјавио је раније Срни, да је у Приједлогу измјена и допуна Кривичног законика избрисано кривично дјело увреда у односу на Нацрт, а смањене су и казне за клевету.

Букејловић је појаснио да увреда остаје у домену прекршајног права, односно у формулацији која се већ налази у постојећем законском рјешењу.

„Рађене су и корекције новчаних казни код кривичног дјела клевета и изношење личних и породичних прилика. Казне су кориговане да би се уклопиле у законодавни систем, али и због сугестија које су биле најчешће на јавним расправама“, навео је Букејловић.

На сједници ће бити разматрани и нацрти закона о електронском новцу, те о измјени и допуни Закона о државним становима на којима не постоји станарско право, најављено је из парламента Републике Српске.

На дневном реду је и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о пољопривредним задругама, те обавјештење о неким појавама од интереса за остваривање уставности и законитости.

Народна скупштина Републике Српске разматраће и извјештаје Фискалног савјета за 2022. годину, годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2022. годину, извјештај Агенције за високо образовање Републике Српске за прошлу годину, извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске за 2022. годину, те Комисије за жалбе за прошлу годину.

На дневном реду је и информација Одбора за заштиту животне средине о одржаној тематској сједници „Активности надлежних институција Републике Српске поводом намјере Хрватске да одложе радиоактивни и нуклеарни отпад на локацији Трговска гора у непосредној близини границе БиХ са Хрватском“.

Као прва тачка дневног реда биће разматрана посланичка питања и одговори „Актуелни час“.

Сједница је заказана за 10.00 часова.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЛице иницијали Љ.З. из Шековића ухапшено је због вожње под дејством 2,08 промила алкохола у крви
Сљедећи текстДодик: Грухоњићева мржња према Српској, Србији и Србима доказ најгорег шовинизма