Насловна Најновије Наставак подршке Удружењу произвођача млијека ,,Благо Романије“ Соколац

Наставак подршке Удружењу произвођача млијека ,,Благо Романије“ Соколац

209
0

На иницијативу народног посланика Страхиње Башевића, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић одржао је састанак са представницима Удружења произвођача млијека “Благо Романије” из Сокоца, односно са предсједником Удружења Сашом Каповићем, и представником ветеринарске станице Мирком Станишићем.

Градска управа Источног Сарајева у прошлој години, путем Аграрног фонда, подржала је рад овог Удружења са износом од 50.000,00 КМ, а данас је било ријечи о наставку подршке и у 2023. години.

Иако 2023. годину карактерише пад прихода од индиректних пореза у градском буџету, а ови приходи чине скоро 80% укупних буџетских прихода, градска управа ће и у 2023. години подржати рад удружења, путем Аграрног фонда.

,,Надамо се да ћемо са издвојених 70.000,00 КМ барем дјелимично олакшати пословање произвођача млијека у Сокоцу. Ови вриједни људи годишње у својим домаћинствима произведу 4-5 милиона литара млијека, и добро знамо да је ова помоћ недовољна, међутим реално можемо издвојити овај износ у 2023. години. Пракса подршке удружењу је кренула у прошлој, наставља се у овој, и повећаће се из године у годину“, рекао је градоначелник Ћосић.

На састанку је било ријечи и о сарадњи са општином Источно Ново Сарајево кроз набавку млијекомата за урбани дио ове општине, као и о изградњи градског откупног центра млијека овог удружења у Сокоцу.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстЕмисија ,,Сеоским сокацима“ у домаћинству Миланка Боровчанина (ВИДЕО)
Сљедећи текстДјечаци ФК „Соколац“ други на Међународном турниру пријатељства „Будва 2023“