Насловна Најновије Наставља се појачано присуство полиције у близини школа у Српској

Наставља се појачано присуство полиције у близини школа у Српској

139
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске наставило је са појачаним присуством полицијских службеника у близини основних и средњих школа у Српској с циљем превентивног дјеловања, односно спречавања евентуалних инцидената који би могли угрозити безбједност дјеце у школама, потврђено је Срни у МУП-у Српске.

– Приликом обиласка школа, полицијски службеници остварују контакт са одговорним лицима, односно просвјетним радницима, руководством школе, те наставним и ненаставним особљем, а у циљу сарадње и размјене информација – наводе у МУП-у.

Из МУП-а подсјећају да је појачано присуство полицијских службеника наређено након трагичног догађаја који се десио 3. маја у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“, као и да је, на основу закључака ванредног колегија који је ресорни министар Синиша Каран одржао 5. маја, формирана радна група која ради на изради плана за предузимање и праћење мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке делинквенције.

Такође, полиција Српске активности је усмјерила и на друштвене мреже, те ће у случају да се појаве објаве узнемирујућег садржаја правовремено предузети потребне и законске мјере и радње с циљем спречавања нежељених посљедица.

– Министарство унутрашњих послова је у контакту са свим надлежним институцијама у Републици Српској које се баве питањима дјеце, образовањем и одрастањем да би се догађаји попут оног у Београду избјегли у будућности, а све у циљу још озбиљнијег мултидисциплинарног приступа за успостављање дугорочних системских рјешења за заштиту дјеце – истакли су у МУП-у.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске у наредном периоду додатно ће појачати и активности које већ годинама у континуитету предузимају посредством разних пројекта, као што су „Школски полицајац“, „Заштита дјеце од опасности на интернету“, „Спречавање вршњачког насиља“ и остале.

Из МУП-а Српске још једном позивају грађане да позивом на број телефона 122 или полицијској станици пријаве било какво сазнање о евентуалним могућим ситуацијама које би могле постати безбједносне пријетње, да би се на исте правовремено реаговало.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЉекари се огласили о здравственом стању повријеђених у Србији
Сљедећи текстВласеничка “Просвјета” и глумац Милош Лучић ђаке уче тајнама глуме