Насловна Најновије Наставља се суђење у предмету “Дудаковић и други“

Наставља се суђење у предмету “Дудаковић и други“

80
0

Суђење бившем команданту и припадницима Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу и другима за злочине над српским борцима и цивилима у више крајишких општина 1995. године, требало би да буде настављено данас пред Судом БиХ.

Дудаковићу и осталима суди се за злочине почињене на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста, укључујући убиства више од 300 лица, прогоне и уништење вјерских објеката.

На прошлом суђењу свједоци су испричали како су пронашли посмртне остатке својих сродника након рата.

Свједок Тужилаштва БиХ Миленко Ћирић испричао је да су спаљени посмртни остаци његовог оца, који су пронађени у кући, стали у једну мању кутију од ципела. Током свједочења одбацио је могућност да је његов отац умро природном смрћу.

Свједок Синиша Солак, који је живио у селу у близини Кључа, испричао је како је његов дјед Зоран Грбић остао, те да су му изгубио сваки траг, а након што су борбена дејства престала пронађен је преко Црвеног крста у сусједном селу.

На питање тужиоца Ведране Мијовић да ли му је познато како је дјед идентификован, Солак је казао да мисли да је била у питању класична идентификација, додајући да је ујак препознао златан зуб, као и документе које је имао уз себе.

„Знам да је пронађан убијен заједно с једном бабом из села“, истакао је Солак, објашњавајући како је током ексхумације тијела пронађена и Стака Митровић.

Осим Дудаковићу, суди се Санелу Шабићу, Ибрахиму Шиљедићу, Сафету Салихагићу, Адису Зјакићу, Реџепу Злојићу, Самиру Солаковићу, Фатмиру Муратовићу, Мухарему Алешевићу, Хусеину Балагићу, Едину Домазету, Ејубу Кожењићу, Ибрахиму Надаревићу и Саиду Мујићу.

ИЗВОРсрна, фото Dž.K./Radiosarajevo /
Претходни текстСрпска богатија за још 25 беба
Сљедећи текстШулић са представницима привредне коморе и пекарима о нижој цијени хљеба