Насловна Најновије Научни скуп окупио правнике из Српске, Србије и Црне Горе

Научни скуп окупио правнике из Српске, Србије и Црне Горе

133
0

Функционисање кривично-правних норми је највиши степен успјешне борбе против наркокриминалитета, истакнуто је на 14. научно-стручној конференцији која је одржана у организацији Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу у Андрићграду.

„За ову тематику везана су два кључна питања, а једно од њих се односи на претпоставке кривичног законодавства које Република Српска и Србија треба да испуњава да би било у функцији жељеног степена адекватности борбе против криминалитета, а ако не, шта би требало предузети“, рекао је предсједник овог Удружења Станко Бејатовић.

Он је изразио наду да ће резултати овог скупа бити корисни и за Вишеград, имајући у виду да се свака локална заједница суочава са проблематиком нарко криминалитета, те да ће се адекватно супротставити овој негативној друштвеној појави.

„Наше Удружење функционише 62 године, не само на простору Републике Српске и Србије већ и шире, а посебно је задовољство што ову конференцију 14. по реду организујемо у амбијенту Андрићевог института“, навео је Бејатовић и упутио захвалност домаћинима догађаја.

 

Главни правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица исказао је наду да ће и убудуће заједно са колегама из Србије, Црне Горе и Републике Српске наставити традицију дружења у циљу развијања кривично-правне традиције и праксе на простору цјелокупне српске заједнице.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је изузетна част и задовољство што је ова локална заједница домаћин конференције која окупља бројне стручњаке из области кривичног права.

„Ово је прилика да се у нашој општини примјене добре праксе које произилазе са стручних окупљања као што је ова конференција и да на тај начин сузбијемо стопу криминалитета“, додао је Ђуревић.

Домаћини научно-стручне конференције су општина Вишеград и Андрићев институт.

ИЗВОРопштина вишеград
Претходни текстПодршка и помоћ манастиру Добрун
Сљедећи текстЂоковић: Нисам се осјећао физички најбоље; Похвале за Лајовића