Насловна Најновије Начелник Бјелица организовао пријем за младе атлетичаре из Бијељине

Начелник Бјелица организовао пријем за младе атлетичаре из Бијељине

143
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је данас да је Соколац једна од ријетких локалних заједница у БиХ која има комплетну инфраструктуру за тренинге и припрему атлетичара и да је познат по томе што прихвата госте „широм отворених врата“.

Бјелица је након пријема чланова Атлетског клуба /АК/ „Атлетик“ из Бијељине, који су седам дана били на припремама на Сокоцу, рекао да Соколац и Бијељина добро сарађују већ деценију по свим питањима, као и атлетски клубови „Атлетик“ и „Гласинац“.

Он је изразио задововљство што су атлетичари узраста млађи и старији пионири боравили на Сокоцу на припремама у протеклих седам дана, увјерен да ће пожељети да опет дођу.

Предсједник АК „Атлетик“ Велибор Ковач рекао је  да први пут са младим атлетичарима долази на Соколац на припреме, те да је веома задовољан смјештајем у хотелу „Златни бор“ и сарадњом са атлетичарима домаћег „Гласинца“.

Он је истакао да су у овом клубу добили све што је младима било потребно за тренинге, простор и реквизите, те да су посебно добро дошли стручни савјети у бацачким дициплинама, у којима је „Гласинац“ стручнији од „Атлетика“.

„Услови за припреме спортиста су феноменални, од надморске висине овог мјеста до инфраструктуре којом Соколац располаже, зато захваљујемо начелнику општине који је обезбиједио оваке услове да могу и спортисти из других крајева да долазе на припеме, што и препоручујем“, навео је Ковач.

Он је подсјетио да су на припремама на Сокоцу, осим 13 дјеце из „Атлетика“, била два члана АК „Крос“ из Брчког.

Ковач је захвалио и физиотерапеуту Славиши Павловићу, који је ових дана на Сокоцу помогао младима у санирању повреда са ранијих такмичења, те истакао да су међу младим атлетичарима на овим припремама били и освајачи медаља на првенствима Српске и БиХ у категоријама млађих и старијих пионира.

Данашњем пријему присуствовао је и предсједник соколачког АК „Гласинац“ Жарко Арбиња, који је изразио је задовољство што је тренер клуба „Атлетик“ из Бијељине препознао квалитетне услове на Сокоцу за припреме спортиста.

Он је истакао да је „Гласинац“ пружио све што је било потребно младим атлетичарима из „Атлетика“, па чак и промијенио термине тренинга да би се дјеца упознавала са вршњацима, као што ће чинити са свима који буду долазили на Соколац.

ИЗВОРСоколац Срце Романије
Претходни текстПартизан и Звезда у мајсторици за АБА трон
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 22. јун 2023. године (ВИДЕО)