Насловна Најновије Најава догађаја у Матичној библиотеци за мјесец октобар

Најава догађаја у Матичној библиотеци за мјесец октобар

417
0

С обзиром да се октобар традиционално сматра мјесецом књиге, Матична библиотека Источно Сарајево својим корисницима припремила је богат програм.

Додјелом награда дјеци, која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига, Матична библиотека завршиће  акцију „Љетни најчиталац  Дјечије библиотеке“ .  Награде најбољим читаоцима биће додијељене у понедјељак у 12.00 часова, а тим поводом биће организован и посебан програм који су припремили полазници радионица у Дјечијој библиотеци.

Такође, Матична библиотека Источно Сарјево организује промоцију књиге „Убиће нас незнање и похлепа“ професора уставног права и судије Милана Благојевића, која ће бити одржана у Интернет читаоници Матичне библиотеке у уторак, 03. октобра, у 19.00 часова.

Књига „Убиће нас незнање и похлепа“ je 35. књига проф. др Милана Благојевића, а четврта у низу са тематиком која се бави, како аутор каже, „охаеризмом, што јесте технологија владања развијена овдје у дејтонској БиХ од 1997.године и која се примјењује у континуитету“.

Више о промоцији можете прочитати на сајту Матичне библиотеке

https://www.matbibli.rs.ba/sr/desavanja/promocije/330-promocija-knjige-ubice-nas-neznanje-i-pohlepa-milana-blagojevica

Поводом Дана библиотекара Републике Српске, који се обиљежава 9. октобра, Матична библиотека организује Дане отворених врата, како би се јавност и на овај начин упознала са значајем библиотека у процесу цјеложивотног образовања.

Поводом Дана отворених врата, који ће одржати од 09. до 13. Октобра, организован је цјелодневни рад са корисницима и упис по промотивној цијени од 5.00 КМ уз поклон књигу.

Током Дана отворених врата Матичну библиотеку ће посјетити ученици средњих школа из Источног Ново Сарајева и Источне Илиџе.

Такође, и ове године  Матична библиотека посјетиће сајам књига у Београду и промовисати своју изадавачку продукцију, али и, у склaду са могућностима, обновити књижни фонд библиотеке новим насловима.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстНајава спортских догађаја у општини Источна Илиџа за предстојећи викенд
Сљедећи текстКонкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите за младе