Насловна Најновије Најављене нове падавине, могуће изливање бујичних водотокова

Најављене нове падавине, могуће изливање бујичних водотокова

178
0

Јавна установа „Воде Српске“ позива становништво, институције и привредне субјекте, да предузму све неопходне превентивне мјере заштите од могућег изливања бујичних водотокова, с обзиром на најављене обилне падавине, посебно у сјеверном и источном дијелу Републике Српске, од сутра до четвртка, 8. јуна.

Из „Вода Српске“ наводе да се, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, у цијелој Републици Српској до 12. јуна очекује нестабилно вријеме уз честе падавине и локалне непогоде, а да ће дневни развој облачности од сутра до четвртка, доносити обилне падавине у кратком периоду, посебно у сјеверном и источном дијелу Републике Српске.

„Због локалног карактера пљускова, није могуће унапријед одредити тачне локације појаве обилних падавина. Јаке падавине у кратком периоду могу да изазову изливање бујичних водотокова, као и проблеме са оборинским водама и појаву урбаних поплава“, упозоравају из „Вода Српске“.

Из ове јавне установе напомињу да додатни проблем представља засићеност земљишта влагом, због честих падавина у претходном периоду, тако да у наредним данима и умјерена количина падавина може да доведе до појаве бујица.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстОбавјештење о изгледу, уређењу и одржавању јавних и приватних објеката и површина по зонама на подручју општине Источна Илиџа
Сљедећи текстНајављене нове падавине, могуће изливање бујичних водотока