Насловна Најновије Највеће инвестиције у Рогатици, реализоване уз помоћ Владе Српске

Највеће инвестиције у Рогатици, реализоване уз помоћ Владе Српске

341
0

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, изјавио је да се највеће инвестиције у овој општини реализују уз помоћ Владе Републике Српске, што се очекује и у овој години, када ће бити настављена изградња градске тржнице и спортске дворане, као и реализација пројекта водоснабдијевања.

Јагодић је рекао за Срну, да се у општини Рогатица могу похвалити да су у врло турбулентној 2023. години, имали изузетно праћење од Владе Републике Српске код реализације битних пројеката, тако да је Општинска управа успјела да оствари све што је планирано.

„Успјели смо да пропратимо све наше обавезе, према запосленима, држави и добављачима, а инвестиције ће стизати лагано“, навео је Јагодић.

Он је истакао да у развојне активности локална управа улаже средства од такса од шума и средства на име потопљеног земљишта, што је и законом предвиђено, а све друго рјешавају по приоритету.

ВЕЛИКЕ НАДЕ – ИЗВОРИШТЕ БЕРЕГ

Према Јагодићевим ријечима, 2023. годину у општини Рогатица обиљежио је пројекат водоснабдијевања приградских насеља Пјешевица, Ћемановићи и Сељани, који је завршен 90 одсто.

„Реализацијом овог пројекта, који ће бити завршен до половине године, биће ријешено квалитетно водоснабдијевање за око 200 домаћинстава и за неколико фирми које се налазе на подручју мјесне заједнице Рогатица Два“, рекао је Јагодић.

Он је нагласио да много наде полаже у започети велики пројекат „Водоснабдијевање са изворишта Берег“, низводно од извора природним падом, без додатних трошкова дистрибуције воде до потрошача.

Након што је, како је навео Јагодић, саниран водовод у градском насељу, довођењом воде сјеверно од Рогатице биће ријешено водоснабдијевање приградских насеља.

„Процјењује се да овај пројекат вриједи 2,5 милиона КМ, али су потрошена средства за куповину и уређење парцеле код изворишта и изградњу пута, па ће тај пројекат имати вриједност од око три милиона КМ“, додао је Јагодић.

Рогатица - Соколац спорт

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА „НОВО НАСЕЉЕ“ ОБИЉЕЖИО 2023.

Јагодић је подсјетио да је у Рогатици у прошлој години рађена градска тржница, чија се прва фаза приводи крају захваљујући Влади Републике Српске, која је обезбиједила 350.000 КМ.

Он је истакао да је протеклу годину у овој локалној заједници обиљежио почетак реализације пројекта „Ново насеље“, у близини Средњошколског центра на санираној и уређеној обали Ракитнице гдје је већ испарцелисано и продато 15 од 19 планираних плацева за изградњу породичних кућа, првенствено за младе брачне парове.

„Овим пројектом се ради на задржавању младих у овој општини, прије свега рјешавањем њиховог стамбеног питања, које ће бити стимулисано од локалне управе обезбјеђивањем потребне инфраструктуре, тако да ће купци плаца издвајати средства само за градњу објекта“, навео је Јагодић.

СЛИЈЕДИ ПРОДАЈА ПЛАЦЕВА СА ДРУГЕ СТРАНЕ РАКИТНИЦЕ

Јагодић је напоменуо да је Општинска управа планирала уређење простора и продају плацева за индивидуалну стамбену изградњу са друге стране ријеке Ракитнице, која протиче кроз Рогатицу, гдје ће сви заинтересовани моћи да граде објекте.

Општина Рогатица ће, како је рекао Јагодић, у овој години започети и реализацију пројекта новог градског гробља, у оквиру којег ће бити урађени сви пратећи објекти, капеле са расхладним коморама, сала за обављање погребних обреда и објекат са комплетном погребном опремом.

Према усвојеној одлуци на сједници Скупштине општине, буџет општине Рогатица у овој години планиран је у износу од 9.600.000 КМ.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУ уторак на Дан Републике откривање споменика доктору Миодрагу Лазићу
Сљедећи текстСутра је Бадњи дан