Насловна Најновије Најтраженија књига „Без наслова“

Најтраженија књига „Без наслова“

142
0

Књига „Без наслова“, аутора Свјетлане и Андрее Васиљевић, односно избор пјесама ових дјевојака, који је постхумно саставила њихова мајка Радмила, била је најтраженија у издању Завода за уџбенике и наставна средства у овој години.

Ова књига имала је два издања.

„Публика и наши суграђани препознали су значај објављивања овог дјела и нашу намјеру да сачувамо успомену на ове двије дјевојчице“, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства.

Свјетлана и Андреа Васиљевић погинуле су 18. септембра 2005. године у саобраћајној несрећи на путу према Палама.

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ Источно Ново Сарајево традиционално у посљедњим данима децембра објављује списак најпродаванијих дјела из своје продукције и из продукције других издавача.

У самом врху најтраженијих и најпродаванијих дјела у издању Завода су и ове године Андрићева „На Дрини ћуприја“ и Његошев „Горски вијенац“.

Најпродаваније књиге у Заводовим књижарама у издању других издавача су Андрићеви „Романи“, Ћосићеви „Корени“ и „Мистерија Гинкове улице“ Уроша Петровића.

У области дјечије књижевности у издању Завода најпродаванија књига је „Украла ме Шумбаба“ Александре Чворовић, затим слиједе „Пјесмице и успаванке“ и „Како сам заволела своје име“.

Најпродаванија књига из области стручне литературе је „Практични језички савјетник“ Милорада Телебака. Иако је ријеч о нашем старом издању, ова књига и те како је популарна и данас, наводи се у саопштењу.

Када је ријеч о лектирама за основну школу највише су продаване „Бајке“ браће Грим и „Дружина покварене славине“ Радисава Милића, а за средњу школу „Лајање на звезде“ Милована Витезовића и „Благо цара Радована“ Јована Дучића.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстУводи се новчана подршка незапосленим родитељима са 4 и више дјеце
Сљедећи текстУсвојен сет закона којима се повећавају плате у јавном сектору Српске