Насловна Најновије На аеродрому Сарајево одузети лијекови и суплементи вриједни 47.000 км

На аеродрому Сарајево одузети лијекови и суплементи вриједни 47.000 км

302
0

На Аеродрому Сарајево одузета је већа количина лијекова, суплемената и друге робе за коју су потребне посебне дозволе за увоз у БиХ, укупне процијењене вриједности 47.000 КМ, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.

Та роба је пронађена у пртљагу страног држављанина, који је у БиХ допутовао из Србије редовном авионском линијом Београд-Сарајево.

Приликом контроле код тог лица пронађена је већа количина робе чији је увоз или извоз забрањен, ограничен или захтијева посједовање дозволе према важећим прописима у БиХ, као и робе страног поријекла комерцијалног карактера која приликом уласка у царинско подручје БиХ није пријављена царинским органима.

„Ријеч је о лијековима, инфузијама, суплементима, кремама за сунчање и другој роби. Против починиоца су предузете законом прописане мјере и радње“, наведено је у саопштењу.

Из Управе за индиректно опорезивање БиХ позивају грађане да на отворену линију 080/02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа, а сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстХрабри доктор Бабић из Требиња у тешком здравственом стању
Сљедећи текстГрад Београд даје за градску кућу на Сокоцу 256.000 евра