Насловна Најновије На суђењу и тужиоцима неугодно, јер немају доказа, категорична Додикова и Лукићева...

На суђењу и тужиоцима неугодно, јер немају доказа, категорична Додикова и Лукићева одбрана

41
0
У монтираном политичком процесу, предсједник Републике Српске Милорад Додик и в.д. директор Службеног гласника Српске Милош Лукић, уз подршку званичника и грађана, данас поново у Суду БиХ.

У предмету због непоштовања одлука Кристијана Шмита, свједочили су двоје бивших директора Службеног гласника, чиме је саслушање свједока Тужилаштва и окончано.

Баш као и једини преостали свједок Тужилаштва на посљедњем рочишту – инспектор СИПА Драган Кременовић и данашњи свједоци, свједочили су само оно што се и раније знало – законске процедуре објаве аката у Службеном гласнику Српске.

Адвокати јасни – још два непотребна саслушања тужилаца чији су искази били у супротности са оптужницом и још једна потврда симулације политичког суђења.

Да квантитет не значи нужно и квалитет, још једном је потврђено. Четири тужиоца и још четири тужилачка стручна сарадника поново су се прописно обрукали. Након што су на прошлом рочишту најавили четири инспектора СИПА саслушали само једног – и њега, непотребно, на околности тек процедуралних радњи, данас су исто поновили са бившим директорима Гласника.

На тој функцији, као вршилац дужности Владимир Јанковић провео је само два дана. Разлога је више, а ни један који би многобројном тужилачком тиму и оптужном акту ишао у прилог.

Саслушање Јанковића трајало је мање од десет минута. Милке Девушић који минут дуже. Као службеник Гласника управљање Установом преузела је по Јанковићевој препоруци.

Њен привремени мандат трајао је док Влада није именовала Милоша Лукића. Девушић је само тумачила, законом прописани интерни образас Службеног гласника, који је доказ о укључености запослених у радне задатке. И ни ријечи о наводним инкриминисаним радњама, које би ишле у корист оптужног акта.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОдржано рочиште Додику и Лукићу, наредно 29. априла (Видео)
Сљедећи текстСтевандић: Народна скупштина сутра ће усвојити Изборни закон Српске (Видео)