Насловна Најновије На Јахорини до сада више од 100.000 гостију

На Јахорини до сада више од 100.000 гостију

300
0

Олимпијски центар „Јахорина“ у овој зимској сезони угостио је више од 100.000 скијаша, а очекује се да ће бити оборени сви рекорди у посјећености с обзиром на већ сада импресиван број резервација, саопштено је из овог центра.

– Захваљујући преданости запослених, технолошким унапређењима и посвећености квалитету, финансијски резултати су се повећали за девет пута у поређењу са истим периодом прошле године – саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Највећи број скијаша забиљежен је 11. јануара када је ски-центар посјетило импресивних 6.000 гостију у току само једног дана.

Иако су претходних дана постојали изазови у вези са снијегом, тим Олимпијског центра „Јахорина“ успјешно је одржавао стазе и систем вјештачког осњежавања константно је у погону.

Пало је и нових 30 центиметара снијега, а температурни минус који је у најави за наредне дане погодоваће производњи новог вјештачког снијега.

Скијашима је на располагању више од 70 одсто капацитета ски-центра и интензивно се ради на оспособљавању преосталих капацитета овог ски-центра.

Ноћно скијање је у погону сваку вече у термину од 18.00 до 21.00 час.

У саопштењу се наводи да је проширен утицај на нова тржишта, посебно истичући успјешан улазак на енглеско тржиште са чартер летом из Лондона.

– Јахорина је постала дестинација која привлачи љубитеље зимских спортова из цијелог региона, укључујући Румунију, Мађарску и Турску – наводи се у саопштењу и додаје да је само због Јахорине уведен лет на релацији Скопље-Сарајево понедјељком, сриједом и петком.

Ова сезона је посебна јер се обиљежава 40 година од одржавања Олимпијских игара у Сарајеву, те су припремљене разноврсне прославе, ретроспективе и прилике за заједничко славље.

Уједно је планирано отварање изложбе на Јахорини посвећене Олимпијади прије 40 година, са јединственом колекцијом експоната смјештених у гондоли Пољице.

– Ово је наш начин да оживимо успомене и покажемо понос према спортској прошлости и богатом насљеђу – наводи се у саопштењу.

Традиционално се обиљежава и „Ворлд сноу деј“, гдје ће Јахорина у наредна три дана бити центар игре, смијеха и добре забаве, а ове године припремљена су посебна изненађења за најмлађе скијаше.

Први дан доноси попуст од 50 одсто на дјечије ски-карте, други дан многобројне активације и награде изненађења, док ће трећи дан бити посебно обиљежен додјелом 100 скија и 100 кацига за најмлађе уз додатне активације и награде.

Из Олимпијског центра поручују љубитељима скијања да још постоји прилика да резервишу смјештај по најповољнијим цијенама.

– Наши апартмани нуде врхунски комфор и удобност, а за оне који се одлуче за резервацију смјештаја, нудимо додатну погодност – могућност куповине ски-карата и учлањење у ски-школу са најстручнијим инструкторима, све по најповољнијим цијенама – наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра додају да је од 25. до 28. јануара припремљен ексклузиван попуст од 20 одсто на Јахорина чил понуду.

ИЗВОРртрс
Претходни текст„Пулс града“ 20.01.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстДијете се утопило у хотелском базену на Илиџи