Насловна Најновије На Јахорини идеални услови за скијање

На Јахорини идеални услови за скијање

148
0
На Јахорини су данас, 50. дана текуће скијашке сезоне, идеални услови за скијање – висина снијега износи 110 центиметара, а стазе су одлично уређене, речено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Скијаши и бордери уживају у потпуном капацитету скијалишта у термину дневног скијања, а у погону су и нови лифтови – сидро „Прача“ и ски-лифт „Оштра глава“, као и новоотворени сноуборд парк на стази „Трново“.

Ноћно скијање је могуће сваки дан од 18.00 до 21.00 час, док је у периоду између дневног и ноћног скијања гостима Олимпијског центра за забаву доступна стаза за санкање на Пољицама, дужине 600 метара.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ најављују да ће током наредног викенда за ноћно скијање бити пуштене у погон и новоосвијетљене ски-стазе „Трново“ и „Прача“.

Према подацима Олимпијског центра, стазама Јахорине свакодневно скија више од 6.000 скијаша и бордера, док је укупан број скијаша у текућој сезони премашио 130.000, који су данашњим даном остварили око 950.000 кориштења вертикалног ски-транспорта.

Уз напомену да метеоролози за наредне дане најављују погодне услове за боравак на планини, из Олимпијског центра истичу да су смјештајни капацитети до краја фебруара у потпуности попуњени, и то не само на Јахорини већ и у околним мјестима.

На Јахорини тренутно борави велики број гостију из Велике Британије, Румуније, Мађарске, Пољске, Уједињених Арапских Емирата, али и многих других земаља, а слиједеће седмице се, због празника у Србији, очекује већи број гостију из те земље.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОд 20. маја у ФБиХ ступа на снагу Закон о забрани пушења на јавним мјестима
Сљедећи текстПронађено тијело Ангела Пешевског, држављанина БиХ