Насловна Најновије На Јахорини састанак министара пољопривреде југоисточне Европе

На Јахорини састанак министара пољопривреде југоисточне Европе

176
0

На Јахорини ће данас бити одржан годишњи састанак министара, односно шефова делегација надлежних за пољопривреду и рурални развој у југоисточној Европи, чији ће домаћин бити Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара и Стална радна група за регионални рурални развој.

На скупу ће бити разговарано о различитим аспектима регионалне сарадње у пољопривреди и руралном развоју како би се убрзао процес интеграције у ЕУ, а Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара ће од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Црне Горе преузети предсједавање Скупштини Сталне групе за наредну годину.

На састанку ће учествовати делегације Републике Српске, Федерације БиХ, Мађарске, Сјеверне Македоније, Србије, Црне Горе, Словеније, Молдавије, Бугарске, Хрватске, Албаније, Њемачке, Грузије, Чешке, Француске, те представници Европске комисије и других међународних организација.

Медијима ће се обратити министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац и генерални секретар Сталне радне групе за регионални рурални развој, Бобан Илић.

Састанак се одржава у хотелу „Термаг“ на Јахорини. 

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЈокић на четвртој позицији “вјечне листе“ по броју трипл-даблова
Сљедећи текстСутра промоција пројекта уређења планинарског дома на Романији