Насловна Најновије На Јахорини током протеклог викенда евидентирана рекордна посјећеност

На Јахорини током протеклог викенда евидентирана рекордна посјећеност

104
0

На Јахорини је током протеклог викенда евидентирана рекордна посјећеност, са приближно 10.000 скијаша по дану, што је успјешнији резлтат од истог мјесеца прошле године, која је била најуспјешнија икада, речено је Срни из Олимпијског центра „Јахорина“.

„Прошле године у фебруару забиљежено је 930.000 пролаза и 93.000 скијаша, док већ сада биљежимо готово 1.000.000 пролаза и 105.000 скијаша. Промет за поменути мјесец повећан је за готово 1.500.000 КМ. Укупни резултат у поређењу са прошлогодишњим параметрима исказује заостатак од 33 одсто проузрокован закашњењем скијашке сезоне због недостатка услова“, наводе из Олимпијског центра „Јахорина“.

Протекли викенд на Јахорини било је сунчано, услови за скијање одлични – без гужве на стазама, а идеална припрема ски-стаза и рад свих инсталција резултирали су повећањем броја посјетилаца.

„Дневно је на Јахорини скијало готово 10.000 скијаша по дану, који су направили више од 150.000 пролаза. За скијаше је ово најважнији параметар јер показује да се на Јахорини купљена карта може у потпуности искористити, да нема чекања на инсталацијама и да се може цијели дан скијати на увезаним стазама без гужве“, истичу из Олимпијског центра.

За скијаше и бордере битна информација је да нема чекања и гужви на полазу жичара, као и на самим стазама.

У плану је да скијалиште настави рад у пуном капацитету. Ски-стазе су одлично обиљежене уз сву неопходну сигнализацијску и безбједоносну опрему, што чини скијање и бордање правим ужитком.

Ноћно скијање је доступно сваки дан од 18.00 до 21.00 час, док сваког петка, суботе и неђеље за ноћно скијање уз гондоле „Пољице“ и „Партизан“ у погону буде и шестосјед „Прача“.

„Гости Јахорине од ове зиме имају прилику уживати на санкашкој стази дужине 600 метара. Санкање је већ сада омиљена активост многобројних гостију, а доступно је сваки дан од 16.00 до 18.00 часова. Љубитељи бордања се сјајно забављају на новом сноуборд парку на ски-стази `Трново`“, навели су из Олимпијског центра.

На предстојећем 44. Међународном сајму туризма, који ће бити одржан од четвртка до неђеље, 23. до 26. фебруара у Београду Олимпијски центар „Јахорина“ промовисаће зимску понуду, али и часопис „Ски ју“ јединствани скијашки магазин, који представља савршен водич за ски-центре са простора свих земаља бивше Југославије.

„За Олимпијски центар `Јахорина` је изузетно значајна промоција и на томе смо радили током претходних година. Исто тако нам је важно и присуство на Међународном сајму туризма у Београду гђе ћемо наступити заједно са Туристичком организацијом града Источно Сарајево“, речено је из Олимпијског центра.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ истичу да ће уз сјајне услове за скијање наредни период обиљежити и многобројни догађаји.

Јахорина ће традиционално бити домаћин такмичења „Red Bul houm ran“ на стази „Пољице“ у суботу, 25. фебруара, а дан касније услиједиће забава уз познати турнир који представља комбинацију одбојке и стоног тениса.

Одлична забава се наставља и у Олимп бару уз познате хитове регионалних звијезда – „Амадеус бенда“, Николине Ковач, Небојше Војводића, Љупке Стевић, Дејана Матића, а посебно интересовање влада за добро познату „Ђурологију“ која је заказана за 11. март.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАкција даривања крви 22. фебруара на Палама
Сљедећи текстЦудиста Матија Сикима постао шампион Републике Српске