Насловна Најновије Неле Карајлић у Бечу представио своју књижевну трилогију

Неле Карајлић у Бечу представио своју књижевну трилогију

167
0

Писац и музичар Ненад Јанковић, јавности познатији као др Неле Карајлић, представио је вечерас своју књижевну трилогију „Солунска 28“ пред публиком у Бечу.

Разговор и дружење са познатим умјетником одржано је у сали Алберт хол, а промоцију Карајлићевог књижевног опуса у Бечу подржало је Представништво Републике Српске у Аустрији.

Јанковић је пред бечком публиком говорио о недавно објављеној и дуго очекиваној завршници трилогије „Солунска 28: О сексу, дроги и рокенролу“, те о ранијим насловима из овог триптиха – „Солунска 28: О новцу и страстима“ и „Солунска 28: О пријатељству и издаји“.

Интересовање за овај догађај је било велико, тако да је сала била испуњена до посљедњег мјеста, саопштено је из Представништва Републике Српске у Аустрији.

Јанковић је са многобројном публиком подијелио своје искуство у писању невјероватних прича које су обухваћене трилогијом, а у пријатељском разговору са посјетиоцима промоције популарни умјетник је говорио и о својој дугогодишњој успјешној и разноврсној каријери.

– Српска култура је историјски веома повезена са Бечом и главни град Аустрије је веома важно мјесто за промоцију онога што је савремена српска култура данас – рекао је Јанковић.

Присутне је поздравио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, који је изразио задовољство што српска културна сцена привлачи све више пажње у Бечу и остатку Аустрије.

Он је најавио да ће сутра у бечкој Галерији „Штајнер“ бити представљени радови четворо представника савремене београдске умјетничке и креативне сцене – Марка Кусмука, Вељка Ваљаревића, Саре Николић и Марка Лађушића.

ИЗВОРСрна
Претходни текст„Оком камере“: Гост, Огњен Кандић виши асистент на Филозофском факултету УИС (Видео)
Сљедећи текстУсвојена резолуција за појас Газе