Насловна Најновије Немања Мајдов вицешампион свијета !

Немања Мајдов вицешампион свијета !

1081
0

Џудиста Немања Мајдов постао је данас вицешампион свијета на Свјетском првенству у Абу Дабију.

У финалној борби првенства Мајдов је поражен од Гокија Тађиме из Јапана у златном поену, те је тако освојио једину свјетску медаљу која му је недостајала, сребрну. Имао је борац из Источног Сарајева свјетско сениорско злато из Будимпеште 2017. годинте, те бронзу из Токија двије године касније.

Немања је током финалне борбе имао проблема са десним оком које је крварило, али није дозволио да га то омете против Тађиме. Био је ово судар два стила џудоа, са доста опреза и са довољним респектом према ривалу, знајући да их свака и најмања грешка може коштати злата. На половини борбе и један и други борац добијају по шидо, са којим настављају борбу, те се вјероватно и очекивано иде у златни поен.

На минут и 20 борбе у златном поену, Мајдов добија и други шидо, те долази под притисак трећег, што би значило и дисквалификацију. Одмах потом Тађима има добар напад, али се Мајдов одлично спашава, али у сљедећем није успио и послије двије минуте и 15 секунди Тађима на вазари добија борбу и осваја титулу првака свијета, те јуниорској титули из 2017. године додаје и сениорску седам година касније.

Прије финала Мајдов је у категорији до 90 килограма наредао Давида Кламерта из Чешке, Мамедалија Ахајлдајева из Туркменистана, Кубанца Ивана Фелипеа Моралеса у четвртфиналу, те у полуфиналу Карамноба Саипова, који наступа под заставом Либана.

 

ИЗВОРSport DC
Претходни текстПрипадници ПУ Источно Сарајево упознали основце о опасностима нестручног руковања оружјем, РТВИС 22.5.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстРочиште Додику и Лукићу, одбијен захтјев одбране да Шмит свједочи, РТВИС, 22.5.2024.(ВИДЕО)