Насловна Најновије Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја

175
0

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се на већини путева одвија несметано, а у котлинама и у вишим предјелима магла мјестимично смањује видљивост, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина има одроне земље и камења на коловоз, па се возачима савјетује опрезнију вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Саобраћај је обустављен на магистралном путу до града Приједора.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Добро Поље-Миљевина, Александровац-ауто-пут, Карановац-Црна Ријека, на ауто-путу Градишка-Бањалука, Власеница-Хан Пијесак један, Рача-Вршани, Јоховац-Руданака-Добој, Разбој-Руданка, Клашнице један-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, Брод на Дрини-Шћепан Поље, Приједор три-Стара Ријека, Приједор-Козарац, на петљама Јоховац и Руданка и у рејону Старог Угљевика.

Саобраћај се одвија успорено на регионалном путу Разбој-Руданка, дионицама Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац, те дионицама Козарска Дубица-Приједор, Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, гдје се саобраћа једном траком.

Због деминирања у мјесту Рјечица Доња код Добоја повремено ће бити обустављан саобраћај од 8.00 до 16.00 часова, као и у каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и путу Укрина-Горња Вијака саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет превози се путевима Станић Ријека-Костајница-аутопут-излаз Прњавор, Ждребан-Модрича-Шешлије-Добој-Каруше и Криж-ЕФТ Рудник и ТЕ Станари, због чега возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањено је одвијање саобраћаја возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра у општини Рудо, за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери због оштећења моста у Мачковцу, за теретна возила преко 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за возила преко 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, за теретна возила преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн.

У ФБиХ на магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ изводе се санациони радови на неколико локација, тако да се на тим локацијама саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Спорије због радова током дана саобраћај одвија се на магистралним путевима: Модрича-Градачац и Витез-Невић Поље.

У току су радови на чишћењу акумулације на брани Богатићи на магистралном путу Сарајево-Фоча, тако да се на овој локацији сваки дан, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова саобраћа се једном траком, уз могуће краће обуставе.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас претежно сунчано
Сљедећи текстНа Сокоцу организовано дружење беба и мајки