Насловна Најновије Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја

132
0

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, магле има у долинама и дуж ријека, а измјене су на мјестима извођења радова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У ФБиХ је због католичког Божића до поноћи на снази забрана превоза експлозивних материја.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у Горњи Подградцима и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Радови се изводе на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака–Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због оштећења моста на локалном путу у Горњим Орловцима на подручју града Приједора обустављен је саобраћај до краја године.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, подручје града Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

У ФБиХ се радови изводе на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела и на дионици магистралног пута Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајмање 38 особа настрадало у зимском невремену у САД и Канади
Сљедећи текстСунчано и топло вријеме