Насловна Најновије Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја

171
0

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, а возачи се упозоравају на опрез на дионицама на којима је измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализа, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На магистралном путу Власеница-Соколац, у Хан Пијеску, у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица због радова, долазиће до повремене обуставе саобраћаја.

Због активирања клизишта, на регионалном путу Превија-Заблеће, општина Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици Рогољи-Бараћи у току су радови на санацији магистралног пута у дужини од 1.450 метара те се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај ће до 1. августа године бити потпуно обустављен. Теретна возила на овом правцу се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила ће се у наведеном периоду преусмјеравати алтернативним правцима Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због извођења радова на санацији коловоза, саобраћај ће се на регионалном путу 4503 Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, одвијати наизмјенично једном саобраћајном траком, уз повремене прекиде.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно због радова, до 1. јула.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу, дионица Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Наведена забрана саобраћаја не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Граничнипрела Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

АМС Српске оомогућио је свим возачима да се путем интернет странице и андроид апликације за мобилни телефон упознају са локацијама 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила, постављених на путевима у Републици Српској.

Наредних дана интернет страница и андроид апликација биће допуњена са локацијама стационарних радарских уређаја у Федерацији БиХ.

На путевима у ФБиХ због извођења санационих радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Србљани-Босанска Крупа, Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Травник-Витез, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Каменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања, а Гранични прелаз Крстац, путни правац Гацко-Никшић, отворен је за међународни саобраћај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстШест нових радара на подручју Српске
Сљедећи текстУхапшен Србин у Лепосавићу кад је кренуо на посао