Насловна Вијести Нешић: Заједно зауставити балканску руту трговине дрогом

Нешић: Заједно зауставити балканску руту трговине дрогом

242
0
Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић разговарао је у Бечу са представницима америчке агенције ДЕА и Интерпола о начину на који могу заједничким снагама стати на крај балканској рути трговине наркотицима.

Нешић се јуче састао и са делегацијом Вијетнама са којом је разговарао о искуствима у борби против криминала и осталим безбједносним изазовима, као и о будућој сарадњи двије земље на пољу безбједности.

„Врло продуктиван састанак са делегацијом Вијетнама“, навео је Нешић на „Инстаграму“.

Министар безбједности у Савјету министара јуче је у Бечу присуствовао обиљежавању 100 година постојања Међународне полицијске организације Интерпол и 91. сједници Генералне скупштине Интерпола, која траје до сутра.

Годишње засједање Генералне скупштине Интерпола одржава се у Бечу, вијек након што је ова организација основана у аустријској пријестоници, објављено је на сајту Интерпола.

Овогодишње засједање, које је отворио аустријски канцелар Карл Нехамер, окупило је више од 1.000 учесника из више од 160 земаља да размотре јачање међународне полицијске сарадње усред невиђеног пораста транснационалног криминала, истакли су из Интерпола.

Нехамер је рекао да је међународна сарадња у борби против криминала данас важнија него икада јер криминал нема границе ни у Европи нити између континената.

ИЗВОРSrna
Претходни текстПредложен притвор: Двојица Паљана осумњичена за убиство
Сљедећи текст„Пулс града“, 30.11.2023.