Насловна Најновије Нешић: Нема потребе за страним трупама у Брчком, циљ подизање тензија

Нешић: Нема потребе за страним трупама у Брчком, циљ подизање тензија

141
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, изјавио је да српски народ нема намјеру да напада било кога и да стране трупе нису потребне, тамо гдје им није мјесто.

Коментаришући позив бошњачког политичара Дениса Звиздића, за хитно распоређивање војника ЕУФОР-а и НАТО-а на подручје Брчког, Нешић је рекао да се бошњачким политичарима из дана у дан привиђају некакви сукоби и да такве позиве упућују икаквог разлога и потребе, а све с циљем затрашивања Срба.

„Са намјером да нас Србе држе под контролом и под тензијом да би неко могао да уради нешто против српског народа. Српски народ нема намјеру да покреће било какве ратове. Немамо намјеру да нападамо било кога. Ми смо своји на своме, али нам исто тако нису потребне ни стране трупе тамо гдје им није мјесто“, изјавио је Нешић Срни.

Нешић је указао на то да су полицијске агенције довољне да одрже мир и безбједност, да се поштује уставни поредак и Дејтонски мировни споразум.

„Од Дениса Звиздића само се може очекивати да диже тензије и да ионако ровиту ситуацију у БиХ додатно погоршава. Српски народ је на бранику и Републике Српске и Дејтонског мировног споразума“, истакао је Нешић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић позвао је на хитно распоређивање војника ЕУФОР-а и НАТО-а на подручје Брчког као „превентивна активност ради очувања мира и стабилности у БиХ, региону и ЕУ“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Глас Српске
Претходни текстНовогодишња честитка начелника Општине Пале
Сљедећи текстБјелица: Соколац има пројекте којима ће направити искорак