Насловна Најновије Нешић: О даљим корацима након што се огласи Тужилаштво БиХ

Нешић: О даљим корацима након што се огласи Тужилаштво БиХ

155
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, изјавио је да ће сачекати да види да ли ће од Тужилаштва БиХ добити адекватне одговоре у вези са документацијом коју им је предао, а која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник, те да ће након тога одлучити о даљим корацима.

„Видимо да је одређен помак направљен, имамо изјаве да су запримили материјал и формирали предмет, али немамо ко је поступајући тужилац“, рекао је Нешић Срни.

Оцијенивши да постоји много тајни када је ријеч о раду Тужилаштва БиХ, али и интереса који утичу на рад ове институције, Нешић је навео да ће сачекати да види да ли ће добити адекватне одговоре.

„Након тога ће у складу са Уставом и свим позитивним законима бити предузете одређене мјере“, најавио је Нешић.

Коментаришући наводе из Тужилаштва БиХ да нису добили кривичне пријаве против Шмита, Нешић је рекао да су добили информације по којима су дужни да поступају, односно да су дужни да утврде истинитост информација и да у складу са тим они поднесу оптужницу против Шмита.

Нешић је 16. октобра предао Тужилаштву БиХ документацију која потврђује да Шмит није високи представник и изразио очекивања да ће Тужилаштво формирати предмет против Шмита и упознати јавност о резултатима истраге.

Он је том приликом рекао да је Тужилаштву предао све прикупљене иформације о Шмиту и његовој оружаној пратњи које су му доставиле безбједносне агенције у саставу Министарства безбједности, као и о свим незаконитостима које су радили од трентука ступања на територију БиХ.

Нешић је навео да је документацију предао, након што се из медија информисао да Тужилаштво БиХ није запримило нити добило, било какву информацију о боравку Шмита на територији БиХ.

ИЗВОРСрна, фото БН ТВ
Претходни текстДодик: Руководство Српске чува стабилност, упркос притисцима
Сљедећи текстРепублика Српска: Највише активних предузећа у трговини, а запослених у индустрији