Насловна Најновије Нешић: Поједини и даље живе у прошлом вијеку

Нешић: Поједини и даље живе у прошлом вијеку

341
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је ако је пристојност да ћути на /Атиф/ Дудаковићеве снимке паљења српских села и наређења да се убијају људи, онда никада неће бити пристојан, јер пристојност налаже да се оградите од таквих злодјела.

– Ако је за Удружење бошњачких генерала храброст палити нечије домове, убијати заробљенике и цивиле, на образ им. То само говори да им је то био стандард понашања – рекао је за Срну Нешић коментаришући саопштење бошњачких генерала који су стали у одбрану Атифа Дудаковића и обрушили се на министра безбједности.

Нешић је нагласио да не жели да даје на значају групици доконих и оцвалих бивших генерала који у својим главама и даље живе у прошлом вијеку.

– Овим саопштењима којима лупају у ратне бубњеве покушавају вратити стару славу и вријеме у којем су били битни. Данас, нити су битни нити их се ко плаши. Ипак, једно треба да знају, ово није унитарна БиХ, нити БиХ која припада само једном народу. Ово је земља три равноправна народа – српског, хрватског и бошњачког, и њу чине два равноправна ентитета. Зезнули су се ако мисле да ћемо им допустити да је својатају – поручио је Нешић.

Он је нагласио да тапију 1/1 имају само на очевину, све остало је 1/3.

– Жао ми је ако сам старим генералима подигао притисак, али нисам ја крив што они живе у прошлом вијеку. Ово је вијек технологија, изградње, напретка, убрзаног развоја, емапципације, а диносаурусима је мјесто у историји – истакао је Нешић.

Он је навео и да Денис Бећировић ником из Републике Српске, као што тврде бошњачки генерали, „не смета“.

– Напротив, само нам је досадан јер попут пијавице извлачи енергију на бесмислице умјесто да се бавимо економским приликама и да покушамо задржати младе људе овдје. Иначе, јако смо му захвални јер нико тако свакодневно не учвршћује Републику Српску као он. Размишљамо и да му додијелимо неки орден – поручио је Нешић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПуцњава у Петроварадину; Повријеђене двије особе
Сљедећи текстСабор српског изворног народног стваралаштва