Насловна Најновије Нешић: Усвојен састав преговарачког тима и основе за преговоре о споразуму са...

Нешић: Усвојен састав преговарачког тима и основе за преговоре о споразуму са Фронтексом

203
0

Савјет министара БиХ на данашњој сједници усвојио је састав преговарачког тима и основе за вођење преговора за потписивање Споразума са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић почетком мјесеца је упутио у процедуру овај важни документ који је основа за преговоре са Фрнтексом о коначном споразуму о будућој сарадњи.

Нешић је изразио задовољство што је Савјет министара усвојио текст споразума о преговорима са Фронтексом што ће унаприједити стање безбједности БиХ.

– Ово показује да када хоћемо све можемо. Важно је да Европа на нас не гледа као на црну безбједносну рупу, а овај споразум је доказ да је све могуће ријешити да буде у складу с уставним надлежностима БиХ и ентитета. Питање колективне безбједности не смије бити политичко питање нити полигон за наша препуцавања, и драго ми је да су колеге из Федерације БиХ поступиле рационално и схватиле значај Фронтекса – оцијенио је министар Нешић.

Он истиче да је ово корак напријед у борби са организованим криминалом, као и илегалним миграцијама.

– Ово је и наш сигнал ЕУ да је БиХ спремна да буде дио колективног система безбједности и да не жели да буде оаза криминалцима. Важно је да је ово и порука инвеститорима да могу рачунати на безбједност свог капитала. Један инвеститор када жели да уложи негдје свој новац прво пита каква је тамо безбједносна ситуација и владавина права. Правећи кораке на путу да будемо дио европског безбједносног простора на најбољи начин презентујемо нашу вољу да и у осталим сегментима желимо да будемо дио Европе и њених стандарда – истакао је Нешић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОмбудсман за дјецу организује ликовни конкурс поводом Дана Републике 9. јануара
Сљедећи текстЗавршен 28. Међународи фестивал малих сцена и монодраме – најбоља представа Карлота Кризи – од Вижинаде до вјечности“ (Видео)