Насловна Најновије Ноћ протекла мирно, Срби остају на барикадама

Ноћ протекла мирно, Срби остају на барикадама

204
0

На сјеверу Косова и Метохије ноћ је протекла мирно, али је и даље напето. Срби који протестују због хапшења бившег полицајца Дејана Пантића и даље су на барикадама.

Приштинска полиција не дозвољава прелаз преко Јариња и Брњака. Кризни штаб у Митровици апеловао је да грађани истрају и остану мирни.

Наводе да присуство специјалних јединица на сјеверу не доприноси стабилизацији прилика, преноси РТС.

Додатне тензије у већ напетој ситуацији донијела је изјава шефа Еулекса Ларса Гунар Вигемарка, који је рекао да мисија ЕУ има контрадикторне информације о ухапшеном Дејану Пантићу и да још не знају где се он налази. То се сада, како каже, провјерава и поручује да ће послати полицијску јединицу и полицијског савјетника у Лепосавић.

На то је реаговао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, поручивши да је скандалозно да Еулекс не зна гдје се налази Пантић.

– Примарни задатак мисије Еулекса на КиМ је старање о владавини права, а шеф мисије Ларс Гунар Вигемарк не зна ни гдје је притворен Дејан Пантић, ни како је третиран, ни да ли је видио адвоката, ни да ли је видио породицу, ни да ли је примио лијекове? Скандалозно! – написао је Петковић на Твитеру.

 

ИЗВОРспутник
Претходни текстСрпска богатија за 25 беба
Сљедећи текстДанас топлије, вечерас поново падавине